Exempel på personliga brev

Ibland kan det vara svårt att komma igång med att skriva ett personligt brev, och då kan det vara bra att se vad andra har gjort. Börja gärna med att titta på våra exempel – men tänk på att inte kopiera rakt av.

Använd våra mallar som exempel

Våra mallar på personliga brev fungerar också som exempel, de innehåller fiktiv information om personer med olika bakgrund som söker olika typer av jobb. Här kommer en kort sammanställning (listan utökas förstås när vi lägger upp fler personliga brev).

Andreas Andersson är nyutexaminerad från en 3-årig ekonomutbildning och söker nu sitt första riktiga jobb. Han har haft ett par sommar- och extrajobb tidigare. Se mall #1.

Eva Linder har jobbat ett par år. Efter att ha läst till dataingenjör jobbar hon nu som projektledare. Hon söker nu ett nytt jobb som projektledare. Se mall #2.

Använd gärna våra exempel som inspirationskälla när du skriver ett eget personliga brev, men kopiera inte innehållet. Ditt personliga brev ska, förutom dina erfarenheter och kunskaper, vara anpassat efter jobbet du söker.

Personliga brev

Tipsa dina vänner

Tror du att några av dina vänner skulle ha nytta av våra personliga brev? Tipsa dem gärna!

Annonser

Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information.
Jag förstår!